maandag 7 december 2015

Stijgende populariteit van Spaanse Costa- Blanca- zuid woningen

De populariteit van Spaanse woningen aan de zuidelijke Costa Blanca begint nu duidelijk zichtbaar te worden. Sinds september 2014 was er al een grote toename in het aantal bezichtigingen en daaropvolgende verkopen merkbaar, maar nu wordt het ook in cijfers bevestigd. Als makelaar werden we immers niet altijd als geloofwaardig aangezien als we aangaven dat prijzen aan het stijgen waren, maar nu wordt de markt van vraag en aanbod wel degelijk cijfermatig onderbouwd.

Het advies om niet te lang te wachten met een aankoop-beslissing, is absoluut geen verkooppraatje  en vindt nu zijn bevestiging bij de Registratie, de dienst van Eigendomsregisters. De grotere vraag naar Spaanse woningen resulteerde in een toename van het aantal verkopen van 9,05% in het eerste kwartaal van 2015 ten opzicht van dezelfde periode vorig jaar.
Een grotere vraag zorgt er eveneens voor dat er sprake is van een prijsstijging met een gemiddelde van 2,65% ten opzichte van 2014. Sinds geruime tijd is onze stellingname : NU is de beste tijd om te investeren in Spaans vastgoed. Deze visie wordt nu gesteund door deze groei en prijsstijgingen
Hoedanook voor wie nog twijfelde, kunnen we concluderen dat dit alles een gunstige evolutie is en uitstel niet altijd de beste keuze is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten