donderdag 3 december 2015

Overdrachtbelasting bij de aankoop van een Spaanse woning

Overdrachtbelasting bij de aankoop van een Spaanse woning
Bij de aankoop van een Spaanse woning dient overdrachtsbelasting dient te worden betaald. Bij de verkoop van uw woning dient u rekening te houden met de winstbelasting die u aan de Spaanse staat moet afdragen.
Bij de aankoop van een Spaanse woning krijgt u te maken met de zogenaamde kosten koper of ook beschrijfkosten genoemd. Een onderdeel van deze kosten koper is de overdrachtsbelasting van 10%, die geheven wordt over de prijs die opgenomen wordt in de akte.
Wat is dan de fiscale waarde?  Als de koopsom van een woning lager is dan de fiscale waarde dan wordt de overdrachtsbelasting niet geheven over de koopsom, maar over de fiscale waarde. Zo gebeurt het soms dat mensen die dachten een goede koop te hebben gedaan, hierdoor later geconfronteerd met een naheffing van overdrachtsbelasting waar zij niets van wisten en er dus ook geen rekening mee hadden gehouden. Maar geen nood, een bevoegde en betrouwbare vastgoedmakelaar zal u nooit voor deze verrassing stellen en kan perfect al dan niet in samenwerking met een externe gestor of advocatenkantoor vooraf de overdrachtbelasting bereken.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten